Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 22 maj, 2021 - 13:40Uppdaterad: måndag, 24 maj, 2021 - 06:34
  • Turerna kring Ömsens förvaltningsråd fortsätter. Arkivbild.

Även Dahlblom lämnar Ömsens förvaltningsråd

Nu lämnar också nyinvalde Dan-Johan Dahlblom Ömsens förvaltningsråd.

-Jag har pratat med många ägare och även andra intressenter och kommit fram till att det här är bäst, säger Dan-Johan Dahlblom.

Den 11 maj meddelade också Christophe Jourdan som blev invald i förvaltningsrådet på stämman i april, att han lämnar sin plats. Ett fyrtiotal ägare kräver att stämman tas om, sedan bland annat Peter Wiklöf fick lämna sin post i rådet efter ett initiativ av Bo-Sture Sjölund, där han bland annat föreslog just Jourdan och Dahlblom eftersom han ansåg att Wiklöf sitter på för många stolar. Peter Wiklöf har meddelat att inte heller han ställer sig till förfogande vid en eventuell extra bolagsstämma.

-Det fanns spänningar kring Peter Wiklöf, det fanns spänningar kring mig och Christoph Jourdan. Nu har vi meddelat att vi lämnar våra platser och inte ställer upp till förfogande igen, så nu bör alla spänningar vara eliminerade. Så slipper man hålla på och kämpa för en extra stämma, säger Dan-Johan Dahlblom.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »