Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 maj, 2019 - 16:21
  • Den tilltänkta bron mellan Gripö och Degerö, illustration: Landskapsregeringen

"Avbryt upphandlingen av Gripöprojektet"

Avbryt den påbörjade upphandlingen av Gripöprojektet. Det skriver nu centerns Harry Jansson, Obundnas Bert Häggblom och Ålands framtids Axel Jonsson i ett spörsmål till lagtinget.

Landskapsregeringen har utannonserat upphandlingen av Gripöbron och spörsmålsförfattarna anser att det är förhastat i ljuset av Ålandsdelegationens besked om att extraanslag för broar kan ansökas på nytt, efter deras senaste beslut att avslå den anhållan från lagtinget.

-Slutsatsen är att landskapsregeringen hellre skuldsätter ålänningarna än tar den tid som behövs för att få fram en hållbar ansökan om extra anslag, skriver man i spörsmålet.

Ålandsdelegationen motiverade avslaget till Gripöbron bland annat med att Högsta domstolen ännu inte har prövat anförda besvär.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »