Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 november, 2011 - 15:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Återvinningen kvar i Norrböle

Mises återvinningscentral blir kvar i Norrböle. Det blir alltså ingen flytt till Ödanböle som styrelsen ville. Det beslöts på Ålands miljöservices förbundsstämma i går. På stämman presenterades de olika effekterna av att flytta hela mottagandet till Ödanböle där ju en återvinningscentral redan finns. Nackdelen med att lägga ner Norrböle är att tillgängligheten blir sämre, medan fördelen skulle vara lägre kostnader. Mise-stämman tyckte alltså att tillgängligheten vägde tyngre än ekonomin i det här fallet. Nästa år finns det planer på att återinföra mottagning av deponiavfall. Mise hoppas också kunna starta återanvändningsverksamhet i Norrböle. Meningen är att det är Emmaus som ska ansvara för återanvändningsverksamheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »