Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 februari, 2020 - 06:22

Åtalas för att ha hotat flickvän med gevär

Mannen ska ha misshandlat och hotat sin flickvän med ett hagelgevär. Rättegången ägde rum på torsdagen i Ålands tingsrätt.

Enligt stämningsansökan har ska mannen på annandag jul 2018 ha misshandlat sin flickvän i parets gemensamma bostad. Han har bland annat kopplat stryptag runt hennes hals, knuffat henne in i en vägg och spottat henne i ansiktet. Han har också tagit ett hagelgevär och riktat det mot henne så att det vidrörde hennes panna och uttalat hot.

Misshandel, olaga hot, ovarsam hantering, brott mot bestämmelserna om explosiva varor samt hindrande av tjänsteman är de totalt fem åtalspunkter som riktas mot mannen. Det sistnämnda eftersom han senare i polisens förvar har gjort motstånd.

Enligt stämningsansökan yrkar åklagaren på minst ett års villkorligt fängelse och tilläggsböter. Mannen har medgett brotten kring vapenhanteringen och att handgemäng förekommit, men minns inte händelsen i övrigt på grund av berusning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »