Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 september, 2017 - 17:12Uppdaterad: fredag, 29 september, 2017 - 17:15
  • Inom två veckor kommer rättegång att hållas mot flera personer som misstänks för att ha hanterat och sålt droger på Åland. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Åtal väcks mot knarkliga

Landskapsåklagare Ina Johansson väckte i dag åtal mot personer som varit inblandade i flera grova brott som har koppling till narkotikaaffärer.

Bland annat väcker Johansson åtal för grovt narkotikabrott, grovt rån och två fall av grov misshandel. Tre män har åtalats för att i samråd på ett planmässigt och organiserat sätt ha hanterat och distribuerat narkotika. Ytterligare personer har åtalats för våldsbrott och andra brott som enligt åtalet har samband med den organiserade narkotikabrottsligheten. Åtalet gäller händelser som inträffat mellan den 15 januari 2016 och den 17 juni i år, och Ålands radio har tidigare berättat om de här brotten, polisen har bland annat berättat om brottsligheten i samband med att man i juni beslagtog rekordmycket amfetamin som de misstänkta hade för avsikt att sälja.

En person sitter fortfarande häktad och därför ska rättegången hållas inom två veckor, säger Ina Johansson. Vilka straff hon yrkar på för de misstänkta vill hon inte avslöja ännu, men när det gäller till exempel grovt narkotikabrott handlar det om fängelsestraff.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »