Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 augusti, 2018 - 11:37Uppdaterad: tisdag, 14 augusti, 2018 - 16:42

Åtal för grov kvinnomisshandel

En man stod i dag åtalad i tingsrätten för att på ett mycket grovt sätt ha misshandlat sin dåvarande flickvän. Det skedde i flickvännens hem i juni i fjol. Det rörde sig enligt åtalet om allt från slag och sparkar till piskning med en kabel och strypgrepp som ska ha fått kvinnan att tappa medvetandet.

 Enligt åklagaren Peter Rikberg fick kvinnan flera tydliga skador och misshandeln slutade inte förrän poliser tog sig in i lägenheten. Det var grannar som hörde oväsen som larmade polisen till platsen.

Mannen stod också åtalad för bland annat frihetsberövande och olaga hot eftersom han tog hennes telefon och hindrade henne att ta sig ut från lägenheten och han hotade henne även till livet.

Mannen medgav misshandel av normal grad, men inte grov misshandel. Han bestred också frihetsberövande och olaga hot. Kvinnans ombud Trond Hornseth yrkade på 10.000 euro i ersättning för sveda, värk och lidande och 4.000 euro för frihetsberövande och olaga hot.

Dom i fallet kommer senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »