Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 november, 2018 - 07:45
  • Stadsarkitektkontorets skiss över Österhamn.

Åsikter om Österhamns utveckling

Flytta strandkanten längre österut! Det tycker infrastrukturnämnden i Mariehamn om utkastet till plan för Österhamn.

Stadsutvecklingsnämnden har lagt fram ett förslag till utveckling av området från MSF till Sjökvarteret. Tanken är att projekteringen ska göras nästa år och utbyggnaden år 2020. Infrastukturnämnden konstaterar i sitt utlåtande att pengar för att genomföra projektet inte finns budgeterade och att en uppdelning av kostnaderna med stadens hamnbolag är oklar. Infrastrukturnämnden är också tveksam till att flytta gc-vägen närmare stranden med risk för blandtrafik med många båtgäster som visstas i området. Nämnden ser också ett bekymmer i att parkeringsplatser försvinner i området. Ytterligare sägs att planområdet kan förstoras genom att flytta gränsen österut, alltså att fylla ut strandkanten längre för att få mer mark att utnyttja.

Utlåtanden skickas till stadsutvecklingsnämnden som bereder ärendet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »