• Några av årets 35 sommarpratare samlades i radions studio i dag. Foto: Rasmus Olin.
Krister Ljungdahl, Tabita Grunér, Torsten Andersson och Gun Lindman intervjuas av Ann-Christine Karlsson och Josefina Jansson.
Publicerad: torsdag, 1 juni, 2017 - 11:31

Årets sommarpratare presenterades

I dag presenterade Ålands Radio årets sommarpratare. Det blir allt från präster, forskare och direktörer till skådespelare, filosofer och fotbollstränare som hörs varje vardagsförmiddag under sju veckor med start den 26 juni.

Först ut då är Philip Hällund från Kökar, följd av Ömsens tidigare vd Göran Lindholm, skådespelerskan Andrea Björkholm, filosofen Mari Lindman och företagaren Krister Ljungdahl. Sist ut av de 35 sommarpratarna är hälsovårdare Gun Lindman den 11 augusti.

Fler Nyheter

Landskapsregeringen nöjda över Finlands EU-ordförandeskap

Landskapsregeringen uttrycker sig som mycket nöjda över att ha fått sina röster hörda gällande Finlands EU-ordförandeskap. Främst kommer tyngdpunkten ligga på EU:s globala ledarroll i klimatfrågor, vilket landskapsregeringen har haft som en övergripande prioritering.

Kvinna hindrade man att köra iväg - döms i tingsrätten

En kvinna i 40-års åldern döms av Ålands tingsrätt för egenhandsrätt, efter att ha hindrat ett fordon att köra på en väg.

Ingen har tagit på sig skulden för oljeutsläppet

Ingen har tagit på sig skulden för oljeutsläppet vid fyren Finlands lejon i torsdags förra veckan, det här skriver Hufvudstadsbladet.

"Hög sysselsättning är viktig för välfärden i Norden"

Nina Sandberg från utskottet för välfärd i Nordiska rådet intervjuas av Victor Enberg:
Nordiska rådets välfärdsutskott har under de senaste dagarna besökt Åland och bland annat bekantat sig med Ungdomshuset Boost och integrationsprojektet En säker hamn.

Löneskillnader mellan landskapsanställda män och kvinnor minskar inte

Avtalschef Tiina Robertsson intervjuas av Nina Smeds:
Löneskillnaderna mellan män och kvinnor som är anställda av Ålands landskapsregering har ökat visar en färsk rapport som projektet Bärkraft gjort.

Internationella kryssningsfartyg besöker Mariehamn

Den här veckan får Mariehamn besök av två internationella kryssningsfartyg.

Skogsbrandvarningen upphör

Landskapsalarmcentralen har beslutat att upphäva skogsbrandvarningen på Åland. Det här från och med idag.

Bakterier i vattnet vid Godby simstrand

Ålands miljö och hälsoskyddsmyndighet ÅMHM avråder från bad vid Godby simstrand i Finström på grund av bakterier i vattnet.

Nästa steg i kortruttsprojektet bestämt

Nästa steg i landskapsregeringens kortrutt är bestämd. Förra veckan godkände landskapsregeringen vägplanen för etapp 1, en vägdragning mellan Brändöström och Sanda, på östra Föglö.