Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 maj, 2010 - 13:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Arbetslösheten steg i april

Den öppna arbetslösheten på Åland var i april 3,3 procent, vilket är 1 procent högre än samma månad i fjol. Den totala arbetslösheten, alltså inkluderat dem som är i så kallade sysselsättningsåtgärder, var 3,8 procent. Det visar uppgifter från Ålands statistik- och utredningsbyrå.Högst arbetslöshet hade Eckerö med 4,3 procent och lägst Föglö med 1,5 procent. I Mariehamn var arbetslösheten 4,1 procent och på landsbygden 2,7 procent. Arbetslösheten för ungdomar under 25 år var i april 6,7 procent, vilket var 1,9 procentenheter högre än samma månad i fjol. Antalet lediga platser var i april 216, och det är 40 platser mindre än jämfört med situationen ett år tidigare. Av de lediga platserna är dessutom en stor del sommarvikariat, 94 närmare bestämt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »