Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 november, 2011 - 11:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Arbetslösheten sjönk i oktober

Den öppna arbetslösheten var i oktober 2,8 procent, vilket är en minskning jämfört med oktober förra året, då den var 2,9 procent. Den totala arbetslöshetsgraden uppgick till 3,1 procent. Även arbetslösheten bland ungdomar under 25 år har minskat. Den var för oktober månad 6,8 procent, vilket är en minskning med 1,3 procentenheter. En regionvis jämförelse visar att arbetslösheten sjunkit både i Mariehamn och i landsbygdskommunerna medan den ökat något i Skärgården. Bland de åländska kommunerna hade Eckerö högst arbetslöshet i oktober med 4,5 procent, lägst var arbetslösheten i Lumparland där ingen person var arbetslös. Antalet lediga platser hos Ams var i oktober 126 stycken och det är 22 platser mer jämfört med ett år tidigare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »