Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 januari, 2020 - 06:49Uppdaterad: tisdag, 21 januari, 2020 - 09:17
  • Lagtingsledamot Gyrid Högman är ordförande i arbetsgruppen. Arkivfoto.

Arbetsgrupp ser över behörighetskrav

Landskapsregeringen har tillsatt en arbetsgrupp som ska se över hur en person med svensk lärarexamen ska bli behörig för att arbeta i en åländsk skola.

Ålands radio har tidigare rapporterat om att den som nu studerar till grundskolelärare i Sverige kommer att behöva komplettera sin utbildning för att bli behörig att undervisa på Åland. Orsaken är att man i Sverige får behörighet antingen för att undervisa i årskurs 1-3 eller 4-6, medan lärare på Åland undervisar för hela låg- och mellanstadiet, alltså årskurs 1-6.

Arbetsgruppen som ska titta över detta består av ordförande Gyrid Högman, skoldirektör Cecilia Johansson, studiehandledare Jenny Polviander, avdelningsjurist Laura Korpi och byråchef Elisabeth Storfors. Arbetsgruppen ska vara färdig med sitt uppdrag inom mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »