Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 juli, 2018 - 07:55Uppdaterad: måndag, 23 juli, 2018 - 07:58
  • Polisen har haft en intensiv helg, som bland annat innefattat två fall av grov misshandel. Foto: Ida Jansson.

Arbetsdryg helg för polisen

Helgen blev arbetsdryg för polisen, med allt från misshandel till fylla för dem att ta i tu med.

Bland annat anmäldes det om en misshandel i Mariehamn där målsäganden hade sådana skador att ärendet rubriceras som grov misshandel. En misstänkt identifierades och greps. Ett annat fall av grov misshandel inträffade då en person blev nedknuffad i vattnet från en brygga. Vattennivån var låg och det fanns större stenar på botten av sjön. En misstänkt identifierades och greps även i detta fall och personen misstänks även för motstånd mot tjänsteman då denne blev aggressiv i samband med gripandet. En misshandel inträffade också inne på Rockoff-området och den misstänkte greps.

Polisen påträffade även en berusad minderårig person på Rockoff-området och denne blev aggressiv mot ordningsvakterna. Förutom att en barnskyddsanmälan upprättades kommer personen delges böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen. Det anmäldes också om ett kraftigt berusat gäng som drack alkohol i en bil, där en minderårig samt dennes förälder fanns. Barnet fördes till en trygg plats, föräldern som blev aggressiv greps och barnskyddsjouren underrättades.

Två personer utförde en eldshow i centrala Mariehamn och polisen upplyste dem om eldningsförbud och showen avbröts. En stund senare anmäldes det dock om en eldshow på Lilla Holmen, som en av de tidigare upplysta personerna låg bakom. Personen misstänks för räddningsförseelse och kommer delges böter.

Polisen delgav också böter till ett par personer för äventyrande av trafiksäkerheten. En person delgavs böter för straffbart bruk av narkotika och misstänkt narkotika som denne hade på sig omhändertogs. Under helgen har det dessutom inträffat en rådjurskollission, en högljudd fest tystades ner och ett par berusade fick sova på polisstationen.

Natten till idag kolliderade en personbil och en moped på ett parkeringsområde där mopedföraren erhöll lindrigare personskador. Bilföraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten. Polisen beordrade också några som drack alkohol på Lilla Holmen att hälla ut sin dricka och en minderårig person delgavs böter för alkoholförseelse och tredska mot polis då denne uppgett ha åldern inne för att dricka alkohol. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »