Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 juni, 2019 - 05:58

Äppelodlingarna ser ut att ge normal skörd

Äppelodlingarna på Åland ser i år ut att ge en normal skörd om inget oförutsägbart händer. Detta trots att man på många håll i södra- och mellersta Sverige ser ut att få den sämsta äppelskörden på 20 år.

Jämfört med Sverige ligger Åland en till två veckor efter i äppelblommningen. Av denna anledning har man på Åland sluppit den frost som i Sverige förstörde stora delar av äppelodlingarna.

Yngve Österlund, ordförande för Ålands Frukt- och bärodlarförening, påpekar ändå att man ännu inte säkert kan säga hur skörden kommer att bli trots att odlingarna nu visar på normal skörd.

Det är så mycket som kan hända på vägen. Det behövs bara en hagelskur för att ta stora delar av skörden, säger Yngve Österlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »