Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 15:45Uppdaterad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 15:49
  • Stämningen på Trobergshemmet är inte bra, enligt insändare från personal. Arkivfoto: Eva Ringbom-Fonsell

Anställda på Trobergshemmet vädjar om hjälp

Hjälp oss ta hand om stadens äldre innan det är för sent! Det skriver anställda på Trobergshemmet i en insändare i Nya Åland. Enligt insändaren är Trobergshemmet ett sjunkande skepp som behöver hjälp av alla som kan och vill göra något åt saken, till exempel politiker, arbetarskydd och företagshälsovård.

I insändaren påpekas att stämningen på avdelningarna blivit dålig och att personal säger upp sig och tar tjänstledigt på grund av planerna på att införa treskiftesarbete.

-Hela sommaren har vi jobbat underbemannat på grund av alla sjukskrivningar eftersom personalen mår dåligt och är utarbetad, sägs det i insändaren.

I ett svar på kritiken beklagar socialnämndens ordförande Ulf-Peter Westmark hur ärendet med skiftesarbetet hanterats och säger att nämnden ska lyssna på personalen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »