Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 oktober, 2016 - 15:50Uppdaterad: tisdag, 25 oktober, 2016 - 17:06
  • Lagtinget samlas igen nästa vecka. Foto: Ulf Weman.

Ännu inget beslut om misstroende

Tidigast nästa vecka kan det bli några allvarligare diskussioner mellan oppositionspartierna i lagtinget om att eventuellt yrka på ett misstroende mot landskapsregeringen.

 Det tror centerns partiordförande Jörgen Pettersson. Centern hade ett möte i går kväll med verkställande utskottet och lagtingsgruppen, men frågan om misstroende nämndes bara i förbigående.

- Det här är en allvarlig sak som man inte skall rusa iväg med, säger Jörgen Pettersson.

Det var Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom som förra veckan aviserade ett misstroende mot landskapsregeringen för att man inte gav nytt förtroende för Jarl Danielsson som PAF:s ordförande. Skälet var Danielssons nej, i egenskap av kommunstyrelsens ordförande i Vårdö, att ta emot en flyktingfamilj till kommunen. Ålands framtids partiordförande Axel Jonsson är beredd att skriva under ett misstroende. Lagtinget samlas igen nästa vecka efter uppehållet i oktober för att inleda ett nytt lagtingsår.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »