Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 september, 2021 - 07:09Uppdaterad: tisdag, 21 september, 2021 - 08:01
  • Vice lantrådet Harry Jansson (C).

Ännu en bristfällig översättning av lagförslag

Landskapsregeringen är åter kritisk till att man ombeds ge utlåtande om en lagändring i riket där man bara fått en begränsad del av materialet på svenska.

Ärendet handlar om ändring av penningtvättlagen för att förhindra finansiering av terrorism.

I sin begäran har Finansministeriet speciellt bett att man i utlåtandena ska fästa uppmärksamhet på förslagets konsekvenser. Men landskapsregeringen konstaterar att bland annat de delarna inte översatts till svenska. Därför kan inte det åländska utlåtandet vara heltäckande. I sitt utlåtande påpekar vice lantrådet Harry Jansson (C) att även Ålands landskapsregering ska höra till de tillsynsmyndigheter som nämns i lagförslaget, som har skyldighet att lämna sin riskbedömning till centralen för utredning av penningtvätt. Man välkomnar också förtydliganden av begrepp som tvivelaktiga transaktioner, kund och kundförhållande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »