Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 juni, 2019 - 10:35Uppdaterad: fredag, 14 juni, 2019 - 10:42

Ändringar inom arbetslöshetsskyddet och familjepensionerna

Finlands Fackförbunds Centralorganisation (FFC) meddelar att organisationerna på arbetsmarknaden kommit överens om att höja åldersgränsen för vem som har rätt till tilläggsdagar inom arbetslöshetsskyddet.

Gränsen höjs nu med ett år, från 61 till 62 år. Ändringen gäller de personer som är födda 1961 och senare. I samband med detta moderniseras även familjepensionerna, vilket resulterar i att allt fler har rätt till efterlevande- och barnpension och även att efterlevnadspensionen blir tidsbunden. Detta innebär att åldersgränsen för barnpension höjs från 18 till 20 år och efterlevnadspensionen utbetalas till den efterlevande maken i 10 år. För personer födda före 1975 förblir dock familjepensionerna oförändrade.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »