Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 juli, 2018 - 18:05

Ändring i barnomsorgsledning läggs på is i Hammarland

Ledningen inom barnomsorgen i Hammarland förändras inte ännu.

En av kommunens daghemsföreståndare har beviljats tjänstledigt och kommunstyrelsen vill avvakta för att se om vikariatet kan tillsättas.

Diskussionen om att förändra ledningen inom barnomsorgen i Hammarland har pågått en längre tid och bland annat har daghemsföreståndarna lagt fram två förslag på hur man skulle kunna förbättra ledarskapet. De går ut på att antingen anställa en barnomsorgsledare på 80 procent som också skulle ha föreståndaruppgifter i föris- eller eftisverksamheten, eller att man skulle göra omorganiseringar på socialkansliet.

På sitt senaste möte beslöt också kommunstyrelsen i Hammarland att anställa en specialbarnträdgårdslärare på 20 procent av heltid för tiden 6 augusti 2018 till 16 juni 2019. Bakgrunden är att specialklassläraren behövs i skolan och har svårt att hinna med dagiset.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »