Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 15:37

Ändrade turlistor och bokningsregler

Landskapsregeringen har fastställt turlistorna för de frigående skärgårdsfärjorna på Norra linjen. Turlistorna gäller från den 1 september till den sista december i år.

Turlistorna innebär en förändring i trafiken som Ålands Radio redan berättat om, det vill säga att linjen mellan Hummelvik och Torsholma endast trafikeras av ett fartyg istället för två som nu. En ny linje skapas mellan Brändö och Kumlinge och Asterholmalinjen dras in.

Även biljettavgifterna och bokningsreglerna justerades genom att man bland annat definierade vilka som avses när man skriver “skärgårdsbor” och att bränsletransporten kan boka om till en tidigare retur från Brändö avgiftsfritt. Detta för att utnyttja kapaciteten på färjorna bättre.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »