Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 november, 2019 - 11:37
  • Ian Bergström på infrastrukturavdelningen säger att man får en mer rationell produktion och det blir billigare i slutändan. Foto: Axel Eriksson

Ändrad projekteringsordning ska ge billigare broutbyte

Landskapsregeringen beviljar mer pengar för tilläggsarbete i projekteringen för flera broar i broutbytesprogrammet. I och med det ökar budgeten för Djurholmsbron, bron över Långholmsströmmen, Kastörsbron, Askörsbron och Dånösundsbron med ca 50 000 euro per bro.

Infrastrukturavdelningen tidigarelägger vissa moment i projekteringsgången och menar att man på det här viset minskar slutnotan för broarna.

–Tanken är att man kan projektera en gång i ett tidigare skede och senare göra små anpassningar för varje bro istället för att göra större projekteringar för varje bro. Vi får en mer rationell produktion och det blir billigare i slutändan, säger Ian Bergström, projektchef på infrastrukturavdelningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »