Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 november, 2020 - 16:16Uppdaterad: fredag, 27 november, 2020 - 17:56

ÅMHM-styrelsen involveras i rekryteringar

ÅMHM:s myndighetschef Susanne Perander och styrelseordförande Marcus Måtar (Ob) hamnade på kollisionskurs efter ett styrelsemöte i oktober där styrelsen ville att en tjänst skulle utlysas på nytt efter att rekryteringsprocessen i det närmaste var avslutad.

Nu har styrelsen haft ett nytt möte där man klubbat en rekryteringspolicy där en representant från styrelsen ska vara med vid tillsättande av ordinarie tjänster i ledningsgruppen.
I stället för som tidigare att en kandidat förordas av myndighetschefen ska nu två personer föreslås och utifrån det röstar styrelsen om kandidaterna.

- Det känns helt okej, jag är inte emot förändring. Är det så här styrelsen vill arbeta motsätter jag mig inte det, utan jag vill ha tydliga riktlinjer så myndigheten kan göra det som krävs av oss helt enkelt, säger Susanne Perander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »