Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 januari, 2022 - 11:05Uppdaterad: tisdag, 25 januari, 2022 - 12:42

ÅMHM hotar bötfälla djurgård

ÅMHM ålägger Djurlyckan Ab med hot om vite om verksamheten inte kan visa upp ett säkerhetsdokument.

En verksamhet som erbjuder rid- och upplevelsetjänster behöver ha en upprättad plan som identifierar faror och hanterar risker enligt konsumentssäkerhetslagen, och efter att ett klagomål inkommit i maj i fjol har ÅMHM uppmanat Djurlyckan att lämna in ett sådant dokument.
I juni och juli har Djurlyckan hörts och inspekterats och vid dessa tillfällen har avsaknaden av ett säkerhetsdokument samt säkerhetsbrister konstaterats.
I september förelades Djurlyckan att innan november åtgärda dessa brister, och senare samma månad inkom ytterligare klagomål på bristande säkerhet. Vid en inspektion i november fann ÅMHM att vissa brister hade åtgärdats, men att ett säkerhetsdokument fortfarande saknades.
Om inget dokument lämnas till myndigheten före den 15 februari kan Ålands förvaltningsdomstol utdöma ett bötesbelopp om 500 euro och ett löpande vite om 200 euro per månad där verksamheten fortgår utan att ett dokument lämnats in.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »