Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 september, 2022 - 06:18Uppdaterad: fredag, 16 september, 2022 - 07:46

ÅMHM anmärker på smutsiga förhållanden hos djurägare

En djurhållare i en åländsk landskommun föreläggs av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet ÅMHM att senast i oktober se till att förbättra djurens levnadsförhållanden.

I juli inspekterade ÅMHM gården och man upptäckte då flera brister och i början av september gjordes en ny inspektion. Då upptäcktes att bristerna kvarstod. Djurens ben var kraftigt nedsmutsade, att gången vid foderbordet och intill ligghallen var mycket smutsiga och blöta och även liggplatserna var mycket smutsiga och upptrampade.

Stallutrymmen ska rengöras och utgödslas minst en gång dagligen, ströbäddar och ströade liggplatser ska hållas torra enligt djurskyddslagen. Djurägaren uppmanas nu att se till att djuren hålls tillfredsställande rena, att marken i rastgårdarna hålls torr och att se till djuren har rena liggplatser.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »