Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 maj, 2018 - 16:05Uppdaterad: torsdag, 24 maj, 2018 - 17:22
  • Mats Rosin pratade om första året med laddhybriden Elektra. Foto: Tomas Tornefjell.

Alternativa drivmedel i fokus

Det behövs alternativa drivmedel för att framtidssäkra sjöfarten. Det var ett av budskapen under dagens seminarium Sjöfarten i framkant, som arrangerades under sjöfartens dag i samarbete med Ålands landskapsregering.

Under seminariet medverkade bland andra Finferries vd Mats Rosin med ett föredrag om trafiken mellan Pargas och Nagu, som i snart ett år har skett med färjan Elektra. Den körs i huvudsak med landström, men är även utrustad med diseselgeneratorer för att driften ska kunna garanteras även om det uppstår ett strömavbrott eller någon annan oförutsedd händelse.

- Färjan har fungerat riktigt bra och vi är mycket nöjda så här långt. Det säger Mats Rosin.

Rosin tror på en framtid för eldrift och nästa steg i den riktningen blir en elektrifierad linfärja som ska sättas i trafik i Högsar i Nagu.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »