Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 augusti, 2010 - 08:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Allt färre skarvar i Skärgårdshavet

För första gången på tio år har antalet storskarvar minskat i Finland. Enligt uppgifter från Finlands miljöcentral visar årets skarvräkning på en nedgång med tio procent i hela landet, men i Skärgårdshavet har minskningen av antalet häckande skarvar varit så stor som 24 procent. Den kalla vintern antas vara en förklaring men också direkt sabotage mot skarvbon samt havsörnar som tagit ungarna. Den åländska höst- och vinterjakten på skarv har, enligt miljöcentralen, inte inverkat på det häckande beståndet i Finland.På Åland finns ett fåtal kända häckningsplatser för skarv och minskningen här har, enligt naturvårdsintendent Jörgen Eriksson, märkts genom att antalet ungfåglar som rör sig i den åländska skärgården har varit färre i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »