Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 november, 2021 - 05:51Uppdaterad: tisdag, 23 november, 2021 - 05:53

”Alla kan förbättra sig”

Med bättre informationsutbyte kan en liknande problematik undvikas i framtiden. Det säger Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom efter mötet som lantrådet Veronica Thörnroos hade med den obundna lagtingsgruppen igår.

-Alla kan förbättra sig. Vi kan förbättra oss från vårt håll. Om informationsbytet är tillräckligt bra så det är det inte så stora problem – det är min bedömning, säger Bert Häggblom.

Mötet initierades bland annat med anledning av Obundens samlings lagtingsledamot Stellan Egelands uttalanden kring jämställdhet och jämställdhetsbonusen. Veronica Thörnroos ville veta om Obunden samling ställer sig bakom skrivningarna om jämställdhet som finns i regeringsprogrammet, vilket samtliga av de obundna lagtingsledamöterna sade sig göra.

Bert Häggblom understryker att människor alltid kommer att ha olika åsikter inom ett regeringssamarbete eller inom ett parti.

-Man ska låta en debatt vara det den är till för och sen när man går till omröstning så är det det som är avgörande, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »