Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 maj, 2022 - 15:32Uppdaterad: torsdag, 12 maj, 2022 - 17:15

”Alla hade förväntat sig ett ja”

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) säger att dagens besked från president Sauli Niinistö och statsminister Sanna Marin var det väntade.

- Alla hade förväntat sig ett ja med tanke på hur situationen har utvecklat sig i Ukraina men också med den frenesi som statsledningen besökt andra länder, säger lantrådet.
Landskapsregeringen kommer inte att göra några ytterligare påtryckningar mot riket när en ansökan nu är nära förestående.
- Nej, vi har vårt ställningstagande klart. Det här är ett beslut som tas av statsledningen i Helsingfors och vår uppgift är att bevaka demilitariseringen och neutraliseringen så att den behålls som i dag, säger Veronica Thörnroos.
Landskapsregeringen har redan fått respons på sitt utlåtande som skickades till riksdagen tidigare i veckan.
- Vi har fått en del informell respons över att de är nöjda med den hållning vi har och glada över att vi har fullt förtroende för statsledningen, säger lantrådet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »