Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 november, 2011 - 11:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Äldre kan känna otrygghet i hemmet

I Sverige och på fastlandet hör man exempel på äldre som är för friska för att bo på servicehem men som ändå känner sig rädda och otrygga i det egna hemmet, trots hemvård och hemsjukvård. Harriet Lindeman är avgående ordförande för stadens socialnämnd, och hon befarar att det kan förekomma sådana fall även på Åland, och menar att man måste se till varje individs enskilda situation. ÅHS primärvård, som gjort förebyggande hembesök hos äldre sedan 2004, tror dock inte att någon faller mellan stolarna på det sättet. -Vi bör fånga upp alla äldre som behöver hjälp på något sätt, om inte annat så med den information som ges vid de förebyggande hembesöken hos alla som fyllt 75 år, säger primärskötare Kristina Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »