Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 maj, 2017 - 15:31Uppdaterad: fredag, 19 maj, 2017 - 17:01
  • Kompostkärl. Foto: Malin Lundberg.
  • Näringsminister Camilla Gunell lovar att Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson ska få de 200.000 euro som han sökt i investeringsstöd för trumkomposten. Foto: Totte Vesterlund.

Ålandskomposten får grönt ljus för trumkompost

I dag gav landskapsregeringen grönt ljus för Ålandskompostens planer på att bygga ut anläggningen i Sund med en så kallad trumkompost.

Senast den sista december i år vill man att den nya anläggningen ska tas i bruk, alltså förlängs tidsfristen som egentligen skulle ha gått ut den sista maj.

- Jag hoppas att det här kan vara startskottet för hans utbyggnad och för att få en anläggning som bättre kan ta hand om materialet och verka mer långsiktigt, säger näringsminister Camilla Gunell, socialdemokrat.

Gunell lovar också att Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson ska få de 200.000 euro som han sökt i investeringsstöd för trumkomposten. Pengarna kommer att finnas med i nästa tilläggsbudget.

Ålandskomposten har nyligen också lämnat in en ansökan om stöd på 1,36 miljoner euro för att anlägga en biogasanläggning.

Den ansökan har landskapsregeringen inte behandlat ännu och Camilla Gunell säger att Orkla fortfarande har första tjing om de kommer fram till att de vill ha en biogasanläggning vid chipsfabriken i Haraldsby.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »