Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 juni, 2019 - 15:08Uppdaterad: torsdag, 27 juni, 2019 - 17:19
  • Fler och fler vill hyra ut via Airbnb. På bilden Visit Ålands styrelseordförande Terese Flöjt. Foto Nina Smeds.

Åländska utbudet på Airbnb växer

Fler och fler ålänningar hyr ut sina bostäder på uthyrningssajten Airbnb. Även företag använder sig av sidan för att annonsera sitt utbud av bostäder.

Det konstaterar Terese Flöjt på Visit Åland. Flöjt påpekar dock att man inte exakt kan ange hur ökningen ser ut gällande Airbnb-turister eftersom tillräckligt med statistik än så länge saknas. Men Flöjt är positiv till den relativt nya turisttrenden.

- Jag tror att airbnb är här för att stanna och jag tror att fler kommer att vilja ha sina objekt till uthyrning. Det är ett effektivt sätt att öka antalet bäddplatser till turistiska Åland utan att det kräver stora investeringar, säger Terese Flöjt.

Hon konstaterar ändå att det finns en problematik med det nya sättet att hyra ut. Exempelvis gällande beskattningsfrågan samt de olika kraven som ställs på hotell och stugbyar jämförelsevis med kraven som ställs på privatpersoner som hyr ut via Airbnb.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »