Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 februari, 2019 - 15:12Uppdaterad: onsdag, 20 februari, 2019 - 17:28
  • Transmar jobbar aktivt för att minska koldioxidutsläppen. Arkivfoto

Åländsk transport förberedd på minskade utsläpp

EU-parlamentet enades med representanter för de olika EU-länderna igår om ett gemensamt mål för att minska koldioxidutsläppen från tung transport.

Transportsektorn står idag för en femtedel av de totala utsläppen, och till år 2030 ska dess utsläpp minskas med 30 procent. Europaparlamentariker Nils Torvalds är nöjd.
- Vi fick igenom förslaget trots mycket motstånd och svåra förhandlingar med länder som Tyskland. Sedan önskar jag att vi hade sett lite mer ambition i målsättningarna, men det finns utrymme för ytterligare framsteg före 2030, säger Torvalds.
De åländska företag som står för majoriteten av den tunga transporten, Transmar och Åland Post, säger att man redan kontinuerligt arbetar på att minska sina utsläpp. Jonas Back, enhetschef för Postens transportledning, säger att man alltid köper de fordon som lever upp till den högsta miljöstandarden när man uppdaterar bilparken. Hans-Erik Eker, fleet manager på Transmar, säger att man har en liknande policy och också experimenterar med olika fossilfria bränslealternativ.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »