Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 september, 2018 - 11:51Uppdaterad: måndag, 17 september, 2018 - 17:19
  • Ålands vattens ägare höll möte i dag. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Ålands vatten höll ägarmöte

Ett bra och klargörande möte. Så beskriver näringsminister Camilla Gunell, socialdemokraterna det ägarmöte inom Ålands vatten som hölls i förmiddags.

Resultatet av mötet är att en gemensam arbetsgrupp nu ska tillsättas för att underlätta samarbete och koordinering, men även ansvarsfördelning av de olika vattenåtgärderna som görs på kommunal nivå, landskapsnivå och genom bolaget Ålands vatten.

- Ålands vatten har ett konkret åtgärdspaket med så kallade hot spots, landskapsregeringen diskuterar sina egna markområden och hur man kan föra dialog med arrendatorer av mark som angränsar till vattentäkterna. Sedan måste vi jobba systematiskt med att minska utsläppen av fosfor och kväve, säger Camilla Gunell, när hon ombeds nämna några av de åtgärder som är högaktuella.

Arbetsgruppen kommer åtminstone representeras av Mariehamns stad, landskapsregeringen, Jomala och Finströms kommun.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »