Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 januari, 2020 - 06:23Uppdaterad: måndag, 13 januari, 2020 - 17:12
  • Vd:n för Ålands skogsindustrier Anders Mattsson säger att Ålands skogsindustrier ökade sin omsättning rejält 2019. Foto Fredrik Rosenqvist.

Ålands skogsindustrier mot plusresultat 2019

Januaristormen Alfrida gör att Ålands skogsindustrier, ett av bolagen som handlas på den åländska lokalbörsen, ökade sin omsättning rejält under 2019.

Den nytillträdde vd:n Anders Mattsson säger att siffrorna för fjolåret inte är klara än, men att det mesta talar för att bolaget gör en vinst och kan fortsätta betala ut dividend till sina ägare.

-Det är klart att vår omsättning steg under 2019 eftersom vi tog emot så mycket mer virke än tidigare år, men vi har också fått en del lagringsskador på virket och högre kostnader. Resultatet på sista raden blir positivt, men så mycket mer kan jag inte säga i det här skedet.

Bolaget gick även med vinst 2018, mycket tack vare försäljningen av ett kajområde i Möckelö. Under 2020 planerar företaget genomföra en större investering i en ny biopanna vid anläggningen i Godby, där man idag producerar både värme för egen del samt fjärrvärme till Finströms kommun.

-Vi tittar också på om man kan ansluta en småskalig elproduktion till pannan, men det är för tidigt att säga om det blir av och är lönsamt att göra.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »