Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 juni, 2010 - 15:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ålands sjöbevakningsområde<br>förpassas till historien

Vid årsskiftet förpassas Ålands sjöbevakningsområde till historien. I stället bildas Ålands sjöbevakningsstation i Mariehamn och på Kökar. Och Ålands sjöbevakningsstation blir direkt underställd staben i Åbo. Det säger kommodoren för Västra Finlands sjöbevakningssektion, Henrik Wärnhjelm, som idag besöker Åland med anledning av att sjöbevakningsväsendet i Finland firar sitt 80 årsjubileum med fest i Mariehamn. Indragningen av sjöbevakningsområdet på Åland är en del i gränsbevakningens omorganisering som går ut på att minska både ledning och administration.Förändringarna innebär att fem administrativa tjänster, däribland områdeschefstjänsten dras in på Åland. Ingen blir dock uppsagd men väl omplacerad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »