Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 januari, 2021 - 12:07Uppdaterad: måndag, 18 januari, 2021 - 14:35
  • Snart har Ålands Radio en nyhetsapp.

Ålands Radio tar fram nyhetsapp

Drygt 60 procent av ålänningarna är intresserade av en nyhetsapp från Ålands Radio och TV, det visar Åsubs undersökning om medievanor på Åland.

I nyhetsappen vill man främst kunna lyssna på nyheter, direktsänd radio och podcasts. Dessutom vill man kunna titta på videoklipp och få nyhetsnotiser.

- Resultatet i undersökningen bekräftar det vi trott, att vi behöver stärka oss ytterligare i den yngre målgruppen. Här tror vi att en nyhetsapp är vägen att gå och det är glädjande att också resultatet i undersökningen visar detta, säger Camilla Karlsson-Henderson, redaktionschef och ansvarig utgivare på Ålands Radio och TV.

Undersökningen visar att intresset för en nyhetsapp är högst i åldersgruppen 35 till 44 år och lägst bland de som är 65 år och äldre.

- Ser man till exempel på Sveriges Radios Play-app så används den mest av åldersgruppen 35 till 49 år så vi tror och hoppas att vi kommer att se samma trend när det gäller vår app, säger Camilla Karlsson-Henderson.

Ålands Radios nyhetsapp tas fram under våren 2021.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »