Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 november, 2018 - 09:37Uppdaterad: måndag, 12 november, 2018 - 12:04
  • Stöd ges för den nya besöksupplevelsen på Pommern. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Ålands kulturstiftelse betalar ut 90.500 euro

Ålands kulturstiftelse delar ut 90.500 euro i stipendier och understöd i år. Det berättar stiftelsens preses Lars Ingmar Johansson i ett pressmeddelande.

65.000 euro går till olika forskningsprojekt, bland annat om Joel Petterssons författarskap och den åländska bronsåldersbefolkningens bakgrund. Medicinsk forskning, bland annat om Huntingtons sjukdom och fästingburna infektioner får också stöd.

Andra stipendier och bidrag som beviljats är till exempel 8000 euro till Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum för förverkligandet av den nya besöksupplevelsen på museifartyget Pommern och 3500 euro till en arbetsgrupp som ska inventera, dokumentera och producera ett bokverk om koloristen Bo Högnäs måleri.

Flera föreningar får stöd för att sätta upp teaterpjäser, till exempel får Kökar hembygdsförening 1700 euro för att uppföra en pjäs i samband med Franciskusfestens 40-årsjubileum nästa sommar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »