Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 juni, 2021 - 06:14Uppdaterad: tisdag, 8 juni, 2021 - 09:17
  • Ålands idrottscenter. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Ålands idrottscenter jobbar mer lokalt efter utmanande år

Omsättningen hos Ålands idrottscenter minskade med drygt 40 procent under fjolåret.

Detta som en konsekvens av nedstängningar och färre gäster från såväl den svenska som den finska sidan. Konsekvenserna resulterade också i att träningsläger och gruppbokningar avbokades. Samtidigt gjorde man ett nollresultat förra året.

- Nollresultatet är positivt ändå, sett till besöksantal och att vi har haft en coronapandemi samt att vi har varit tvungna att permittera vår personal. I det stora hela är vi positivt överraskade av att det har gått så bra och att vi hade så mycket fler besök, säger Lene-Maj Johansson, ordförande Ålands idrottscenter Ab.

Tappet i omsättningen har fått dem att ställa om och hitta andra möjligheter för att kunna fortsätta driva sin verksamhet.

- Vi tittar på gruppbokningar där organisationer och privataktörer, som har vattengymnastik, hyr in sig hos oss. Vi jobbar mer lokalt, säger Lene-Maj Johansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »