Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 april, 2018 - 16:21

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Mannen blev uppsagd av klubben 2016, en uppsägning han hävdade berodde på personliga orsaker, i stämningsansökan skrev han bland annat att han blivit utsatt för mobbing på jobbet på grund av sitt fackliga engagemang. Den uppsagda mannen yrkade på ersättning på 30 månadslöner, dryga 97.000 euro, för osaklig uppsägning. Klubben hävdade att mannen sades upp på grund av en omorganisering och ekonomiska skäl.

Tingsrätten slår fast att mannen blivit uppsagd på grund av omorganiseringen, och att klubben inte hade möjlighet att behålla hans tjänst. Tingsrätten kunde inte heller se att mannens fackliga engagemang hade någon inverkan på uppsägningen som han hävdat eller att trakasserier förekommit, och därmed har han inte rätt till någon ersättning från klubben.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »