Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 juli, 2021 - 20:48Uppdaterad: torsdag, 29 juli, 2021 - 05:52

Alandia Cup genomförs trots spridningsfasen

Alandia cup genomförs som planerat men med restriktioner, trots att Åland nu är i spridningsfas.

Turneringen som har fått grönt ljus av myndigheterna startar på fredagen med invigning torsdag kväll. Det säger föreningschef för IFK Mariehamn Thomas Fonsell.

I år deltar kring 40 lag jämfört med över 100 lag vanliga år. Lagen kommer endast från Finland och Åland för att minska smittspridningen. Man har dessutom skickat ut information till lagen och bland annat delat upp deltagarna som under turneringen bor i skolor i två olika byggnader.

-Vi har skalat bort mycket sidoaktiviteter som disco för barnen och ledarträffar, så det blir mest att de spelar fotboll utomhus. Nu är det bara att göra vårt yttersta och hoppas att det här går väl, säger Thomas Fonsell.

Ålands radio har försökt nå Rockoff-arrangören Dennis Jansson för en kommentar om hur det faktum att Åland är i spridningsfas påverkar Rockoff-festivalen utan att lyckas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »