Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 augusti, 2021 - 16:25Uppdaterad: onsdag, 4 augusti, 2021 - 16:49
  • Landskapsregeringen rekommenderar att förplägnadsrörelser begränsar sina öppettider.

Åland väntar inte på begränsningar från rikshåll

Åland befinner sig i spridningsfasen av covid-19-pandemin och inväntade därför inte statsrådets beslut om tillfälliga begränsningar för restauranger, krogar och kaféer.

Det svarar landskapsregeringen på Social- och hälsovårdsministeriets begäran om utlåtande om en förordning om begränsningar.

Landskapsregeringen rekommenderade därför att restauranger, krogar och kaféer ska begränsa sina öppettider före statsrådet fattade ett beslut.
Man konstaterar också att det fortsättningsvis är motiverat med begränsningarna. Däremot skriver landskapsregeringen att landskapet Åland inte ska omfattas av en eventuell reglering av kundantal för förplägnadsrörelser eftersom man anser att det inte går att tillämpa på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »