Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 maj, 2010 - 14:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Åland undantas i livsmedelsstrejk

Åland har undantagits från den utvidgning av livsmedelsstrejken som träder i kraft på tisdag i nästa vecka. Då blir det i Finland totalstrejk som också berör slakterier, bagerier, all livsmedelsindustri, mejerier och bryggerier. Men ledningen för livsmedelsfacket SEL har alltså undantagit Åland. -Det är ju inte riktigt rättvist mot de strejkande på andra sidan, men samtidigt är det positivt. Strejkbidraget är 16 euro om dagen, och det är inte mycket att leva på, säger Johan Stark, ordförande för livsmedelsfackets avdelning på Åland som har ett hundratal medlemmar. Förhandlingarna mellan facket och arbetsgivarna bröt samman i går, och om en utvidgad livsmedelsstrejk ska undvikas krävs att någon av parterna ger efter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »