Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 april, 2010 - 15:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Åland stöder autonomi för Tibet

Åland stöder strävandena för en verklig autonomi för Tibet, men eftersom Åland inte kan föra egen utrikespolitik kan landskapsregeringen inte skriva under det upprop för Tibet som den autonoma provinsen Trento i Italien tagit initiativ till. Det svaret ger kansliminister Roger Eriksson Trentos guvernör, som frågat om Åland är villigt att skriva under uppropet. I svaret till Trento säger kansliministern också att landskapsregeringen är för strävan till självbestämmande för alla folk och för bevarande av språk, kultur och religion liksom skyddande av miljön och naturresurserna. Men nuvarande självstyrelselag sätter alltså stopp för ett officiellt utrikespolitiskt ställningstagande från åländsk sida.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »