Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 oktober, 2017 - 15:36Uppdaterad: fredag, 6 oktober, 2017 - 15:39
  • Johan Ehn tycker att synen på Åland i riket borde handla om annat än en självständighet som Åland inte begärt. Foto: Ulf Weman.

Åland slagträ i spansk konflikt

Åland borde få självständighet om man vill det. Och Lappland också. Det är förre Yle-direktören och socialdemokraternas förre partisekreterare Mikael Jungners reaktion på striden i Spanien mellan centralregeringen i Madrid och Katalonien.

Han gav uttryck för åsikten i ett facebookinlägg vidare förmedlat av Yles finlandssvenska nyheter i dag. Att Åland nu verkar användas som slagträ i en vulgärdebatt och inrikespolitisk strid i riket är inget som roar åländska politiker. Talman Johan Ehn tycker att synen på Åland i riket skulle handla om annat än en självständighet som Åland inte begärt.

- Jag hade hoppats på att kraften skulle läggas på förnyelsen av självstyrelselagen som vi kommit överens om att genomföra, säger Johan Ehn.

Han är rädd för att syftet istället är att polarisera åsikterna om Åland och förhållandet riket-landskapet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »