Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 januari, 2020 - 18:01Uppdaterad: måndag, 27 januari, 2020 - 18:04

Åland Post sluter samarbetsavtal med DB Schenker

DB Schenker blir Åland Posts nya transportpartner på Åland. Det skriver Åland Post i ett pressmeddelande.

Vd Henrik Lundberg menar att det nya samarbetsavtalet innebär att omsättningen nu ökar, att posten kan fortsätta investera i ny teknik och att nya arbetstillfällen skapas inom Åland Post.

-DB Schenker har ett växande behov av just det som vi har våra främsta styrkor inom, det vill att säga hantera paket till, från och lokalt på Åland. Vi har under många år investerat mycket pengar men framför allt mycket tid och kraft på att uppnå spårbarhet i hela transportkedjan, säger vd Henrik Lundberg.

Han menar också att kunderna i dag kräver att godset ska komma fram i tid, men också att det hela tiden ska gå att se var paketen befinner sig.

-För att skapa förutsättningar för det här har Åland Post investerat i bättre digitala verktyg åt personalen och en mer automatiserad paketsortering, säger Henrik Lundberg som också tycker det är ett lyft för Ålands näringsliv att ett globalt företag som DB Schenker vill höja kvaliteten på de åländska transporterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »