Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 april, 2010 - 17:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Åland kan ej uteslutas från stöd<br>för förnyelsebar energi

Det är inte möjligt att utesluta Åland från det föreslagna stödsystemet för förnybar energi. Det hävdar landskapsregeringen i ett utlåtande till arbets- och näringsministeriet i Helsingfors. I det första utkastet till lag är Åland inte med, men Finlands ansvar för att internationella klimatkvoter uppfylls inkluderar också Åland, skriver landskapsregeringen. Man framhåller också vindkraftens gynnsamma förhållanden på Åland och de planer som finns för en kraftig utbyggnad. Landskapsregeringen vill ha ett samråd i frågan så att stöd inte ges mot landskapets vilja, men också för att man ska undvika att Åland får dubbelt stöd. När frågan diskuterades i Helsingfors i förra veckan var tongångarna positiva från den finländska regeringens sida att inkludera Åland i stödsystemet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »