Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 augusti, 2019 - 06:05Uppdaterad: måndag, 26 augusti, 2019 - 17:27
  • Enligt Rasmus Friman sker mycket av trafiken till sjöss. Arkivfoto

Åland genomfart för narkotika

Åland fungerar som en transitpunkt i trafiken av narkotika mellan Sverige, Finland och Baltikum. Det säger Rasmus Friman på sjöbevakningen, stationerad i Nagu, som tidigare jobbat som kommissarie hos polisen på Åland.

- På grund av det geografiska läget blir det så, och det har nog alltid varit så, även om man under min tid med polisen kunde se en trend där narkotikabruket på Åland ökade och kröp ner i åldrarna, säger Friman.
Friman säger att mycket av trafiken sker till sjöss, både med färjor, fraktfartyg och fritidsbåtar, och att det trots ett gott samarbete mellan polis, tull och sjöbevakning är svårt att stoppa smugglingen.
- Varje gång vi gör ett tillslag och någon åker dit ser vi att det blir en lugnare period, men sedan blommar det tyvärr upp igen, säger Friman.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »