Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 september, 2020 - 15:12Uppdaterad: torsdag, 3 september, 2020 - 17:01

Åland får del av temporärt utkomststöd

Åland finns inte med i den proposition som regeringen nyligen gav till riksdagen med ett förslag om en lag om ett temporärt utökat utkomststöd på grund av coronapandemin.

-Men i tisdags lovade Finlands social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen att Åland ska skrivas ini propositionen. Det säger Ålands riksdagsman Mats Löfström.

Mats Löfström anser att behörighetsfördelningen enligt självstyrelselagen är lite knepig, men med tanke på undantagstillståndet så anser han och landskapsregeringen att det utökade utkomststödet också ska gälla på Åland.

-Men det krävs en ändring i lagtexten i förslaget och det kan ske antingen genom att regeringen ger en ny proposition till riksdagen eller att social- och hälsovårdsutskottet, som börjar jobba med detta idag, ändrar i lagtexten så att även Åland finns med. Det säger Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »