Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 oktober, 2018 - 17:10Uppdaterad: måndag, 22 oktober, 2018 - 06:45

Air Leap certifierat för avtalsenliga plan

Air Leap har nu fått ett så kallat AOC-certifikat vilket innebär att de klassas som ett europeiskt flygbolag och kan börja flyga med större plan på linjer till Mariehamn.

Det var under eftermiddagen som svenska transportstyrelsen meddelade landskapsregeringen att certifikatet var godkänt. Landskapet har hittils inte betalat ut fullt stöd till bolaget då planen inte uppfyllt kraven i avtalet.

–Enligt de uppgifter vi har nu kommer de med en Saab 340 på söndag vilket innebär att de nästa vecka flyger med ett avtalsenligt flygplan, säger Per-Erik Cederkvist upphandlare på landskapets infrastrukturavdelning.

Air Leaps vd, Magnus Ivarsson skulle enligt Cederkvist under dagen återkomma med svar på de klagomål från passagerare som landskapsregeringen vidarebefordrat till företaget, men något sådant svar har inte inkommit.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »