Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 januari, 2022 - 06:11Uppdaterad: måndag, 24 januari, 2022 - 07:53

ÅHS ser över kriterier för fertilitetsbehandling

ÅHS vill ändra kriterierna för vem som kan få fertilitetsbehandlingar, säger styrelseordförande Wille Valve (MSÅ). Ärendet diskuterades på styrelsens senaste möte.

- Det är något vi började titta på redan i fjol och hade för avsikt att åtgärda innan pandemin och omflyttingar på chefläkarposten blev att ta upp all vår tid. Det har inkommit två JO-anmälningar mot de riktlinjer vi har för fertilitetsbehandlingar, och vi avser att få nya kriterier på plats under året, säger han.
Nuvarande riktlinjer begränsar ensamstående, och innefattar en åldersgräns som de sökande måste ha uppnått. Detta skiljer sig från vissa närliggande regioner.
- Vi ska få en beredning till styrelsen under våren och jag förväntar mig att vi kan fatta ett beslut under hösten, eller kanske tidigare, säger Wille Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »