Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 juli, 2019 - 12:58

ÅHS planerar att köpa läkartjänster från Norge

Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, planerar att köpa läkartjänster av det norska företaget Nordfjord Hjerteklinikk. Företaget har lämnat in en ansökan om tillfällig näringsrätt till landskapsregeringen om en specialistläkare till ÅHS hjärtmottagning.

ÅHS chefsläkare, Olli-Pekka Lehtonen, säger att det handlar om en normalprocedur då företag utanför Åland måste ansöka om näringsrätt. Att man planerar att köpa tjänster av ett norskt företag är enligt Lehtonen inget konstigt.

- Företaget kan vara från Norge eller från Europa, vi försöker använda den bästa kunskapen som är tillgänglig, säger Olli-Pekka Lehtonen.

Lehtonen säger att det i nuläget finns ett behov av specialistläkare på ÅHS och att ansökan handlar om några läkartjänster. ÅHS strävar till att det kostnadsmässigt inte ska vara en större skillnad om man väljer att köpa tjänster eller anställa någon på heltid.

- Om allt går som planerat så ska vi ha ett avtal om några veckor, säger Olli-Pekka Lehtonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »